Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Berlin Zoo

En av Berlins största attraktioner är helt klart den zoologiska trädgården (Zoologischer Garten). Den är en del av Tiergarten och härrör från 1844, vilket gör den till Tysklands äldsta zoo.

Under andra världskriget förstördes Berlin zoo och många av dess djur omkom vid bombningarna av Berlin. Efter kriget återuppbyggdes Berlin Zoo och bygget stod klart 1956, sedan dess har zoo byggts ut i flera olika omgångar. Från Budapester Strasse kan man gå in genom den vackra orientaliskt utsmyckade Elefantporten.

Djurparken erbjuder ett antal nöjen, bland annat aphuset som inrymmer en gorillafamilj och den mörklagda paviljongen som innehåller nattaktiva djur.

Flodhästbassängen har en glasvägg som tillåter besökare att se dessa enorma djur röra sig genom vattnet. Akvariet som öppnade 1913, är ett av Europas största och innehåller hajar, pirajor, komodovaraner och ovanliga djur från korallrev. Det finns även ett stort terrarium med en djungel vari krokodiler lever.

På senare år har Berlin zoo blivit berömt på grund av isbjörnen Knut som föddes i den zoologiska trädgården år 2006 och dog år 2011. Djurparkens mest älskade djur är en jättepanda som heter Bao-Bao.

Hotell nära Berlin Zoo >>