Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Museum i Berlin

Det finns väldigt gott om museum i Berlin och staden kan skryta med några av världens främsta museisamlingar för sina turister.

Sedan Berlinmuren föll, 1990, har många samlingar som för inte så länge sedan var delade mellan Öst- och Västberlin förts samman i nya hallar. Berlins stora museikomplex är belägna på ön Museumsinsel, omkring Schloss Charlottenburg, på Kulturforum och i Dahlem.

Med ett Berlin WelcomeCard Museumsinsel får besökare gratis inträde på alla öppna museer på Museuminsel (kan tillkomma extravgift för vissa utställningar). Vidare ger kortet gratis kollektivtrafik i 72 timmar i staden och en massa rabatter hos andra partners.

Utöver de största och mest världsberömda Pergamonmuseet och Jüdisches Museum kan Berlin ståta med flertalet berömda och ansedda museum.

Kunstgewerbemuseum finns en konsthantverkssamling som hör till de mest intressanta i Europa. Denna samling spänner över många genrer av hantverk och konst från tidig medeltid till idag. Framförallt föremål av guld och andra metaller är väl representerade.

Gemäldegalerie har en världsberömd samling som representerar den europeiska konsthistorien från 1200- till 1700-talen. Samlingen är utvald av konstkännare för att se till att alla de större europeiska måleriskolorna representeras.

Museumszentrum Dahlem är ett enormt museikomplex med flera museer med inriktning på etnografi och utomeuropeisk konst. Dahlem ligger en kort S-bahn resa utanför Berlin.

Den gamla järnvägsstationen Hamburger Bahnhof inhyser sedan 1993 en samling modern konst som innehåller verk av bland annat Joseph Beuys och Andy Warhol. Museet anses vara ett av Europas bästa museer för modern konst och visar även verk från film, video, musik och design.

Altes Museum, i Museumsinsel, har hand om Antikensammlung som är en förnämlig samling av antika föremål från Grekland och Rom.

Deutsches Technikmuseum är ett underhållande museum som visar utvecklingen av en mängd industriella tekniker från lokomotivbyggande till bryggning.