Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Sightseeing cykeltur Berlinmuren och kalla kriget

Denna cykeltur är ett behagligt sätt att se mer av det gamla Östberlin, Berlinmuren och vad som gör Berlin till en så unik stad.

Den cykelburna turen genom staden gräver djupt ner i den mörkaste delen av Berlins historia - det kalla krigets dagar. Oavsett om du är en erfaren berlinturist eller förstagångsbesökare så är detta ett trevligt sätt att uppleva Berlin.

Turen ger en rejäl insyn i hur det var under det kalla kriget i Berlin. Behagligt cykeltempo sker i en sträckning av cirka 10 kilometer. Den utförliga turen förklarar hur Berlin delades och den engelsktalande guiden berättar historier om hur de allierade och Stasi spionerade på varandra. Vidare berättar guiden om kommunismens fall och hur Berlin idag hanterar sin historia.

Ni kommer bland annat att cykla längs den längsta kvarvarande delen av Berlinmuren, en sträcka på mer än 1 kilometer med en graffiti-målad mur. Turen går vidare på en sträcka av 5 kilometer där muren tidigare fanns, vilket ger er en rejäl inblick i hur stor skillnad det var att leva på vardera sida av muren.

Efter en lunchpaus på en typisk tysk ölhall (till självkostnad) fortsätter turen till fler utkiksplatser längs muren och ni får höra berättas om flera av de flyktförsök som gjordes under murens tid.

Även om cykelturen passerar en del berömda sevärdheter i Berlin, Potsdamerplatz och Brandenburg Tor, så är denna turen fokuserad på det kalla kriget och Berlinmuren.

Läs mer/boka cykeltur Berlinmuren i Berlin här >>