Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Dagsutflykt till Dresden från Berlin

Följ med på en dagsutflykt till den kulturella staden Dresden som ligger i sydöstra Tyskland.

Med buss tar det två timmar att åka till Dresden och där får ni en guidad promenad genom staden varefter ni har eftermiddagen på egen hand för att utforska staden ytterligare.

Ni blir upphämtade i centrala Berlin och får åka med på en behaglig bussresa till Dresden. Väl i staden får ni en detaljerad rundvandring av er engelsktalande guide som visar er bland annat Semper operan, Zwinger (en del av kurfurstepalatset) och inte minst Frauenkirche som är en kyrka från 1700-talet som förstördes av de allierades bombningar av Dresden under 1945. Kyrkan återuppbyggdes inte förrän efter Tyskland enats och återinvigdes under 2005.

Ni får lära er massor om stadens rika historia, från dess att staden var en kulturell huvudstad under 1800-talet fram tills de förödande bombningarna under andra världskriget, då hela stadskärnan ödelades. Idag är Dresden återigen en av Tysklands större kulturella städer med bland annat 56 gallerior, 44 museum och 36 teatrar.

Efter den guidade rundvandringen får ni utforska staden på egen hand. Ni kan även välja att äta en lunch (till självkostnad) på någon av de trevliga pubarna, besöka någon av de flertalet parker som finns i Dresden eller promenera längs floden Elbe och avnjuta en öl på någon Biergarten.

Läs mer eller boka utflykten till Dresden.