Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Tierpark Berlin

Tierpark Berlin är den ena av Berlins två djurparker, och den ligger i stadsdelen Friedrichsfelde. Parken har en yta av 160 hektar och den innehåller över 7 500 djur och utgör en stor attraktion bland stadens turister.

Tierpark täcker ett stort område omkring Schloss Friedrichsfelde och är en av Europas största parker.

Tierpark Berlin skapades under staden Berlins delning efter andra världskriget. Den befintliga djurparken, Berlin Zoo, låg i den brittiska ockupationszonen vilket innebar att den sovjetiska delen av staden saknade en djurpark. Parken började skapas under 1954 och invigningen skedde under 1955. Vid invigningen fanns fler än 400 djur av 120 olika arter i parken och tidvis har parken haft över 10 000 djur.

Landskapsparken vid slottet Friedrichsfelde med sina trädgårdsanläggningar har integrerats i djurparken. Under senare år har parken blivit känd för framgångsrik avel av elefanter och Tierpark Berlin är en av få djurparker i Europa som visar myskoxar.

Utöver de två stora djurparkerna har många av Berlins parker minidjurparker där olika djur kan beskådas. I trädgården bakom Märkisches Museum kan man till exempel se en björnfamilj. Mindre barn brukar älska Kinderbauernhof Görlitzer Bauernhof som har en samling husdjur såsom gäss, grisar och kaniner. Denna finns i Görlitzer park.

Hotell nära Tierpark >>