Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Flyg till Berlin

Flyg till Berlin är såklart det snabbaste och enklaste sättet att ta sig till den tyska huvudstaden. Flygtiden från Sverige till Berlin är cirka 1 timme från Malmö/Köpenhamn och cirka 1.5 timmar från Stockholm.

Berlin har idag två flygplatser, Tegel och Schönefeld. Bägge dessa flygplatserna är tänkta att ersättas av den nya flygplatsen Berlin Brandenburgs flygplats som planeras öppnas för trafik i oktober 2013 (egentligen tidigare men bygget har fördröjts). En del av den nya flygplatsen utgörs av den nuvarande flygplatsen Schönefeld. När den nya flygplatsen är helt färdig spås den bli en av världens största flygplatser med cirka 50 miljoner passagerare årligen.

Tegel Airport är den största flygplatsen i Berlin och ligger 8 kilometer från staden, västerut. Det finns fyra terminaler på flygplatsen och den är en av de mest trafikerade flygplatserna i Tyskland. Till och från flygplatsen går det snabbt och enkelt att transportera sig med buss och tåg. Bussarna avgår var 15:e minut och kostar några euros. Med tåg tar det cirka 20 minuter till centrum och kostar cirka 15 euro. Det går även att boka privat transfer via länk nedan.

Berlin-Schönefeld ligger cirka 18 kilometer söder om centrala Berlin. Schönefeld är framförallt inriktad på charter- och lågprisflyg och till exempel Ryanair använder Schönefeld som flygplats. Från Schönefeld går det pendeltåg och expresståg för vidare transport.
Läs om olika alternativ för transfer från Berlins flygplatser >>

Prisflygresa till Berlin kan variera beroende på säsong och hur långt i förväg bokning sker, ju tidigare man är ute blir priset i regel lägre. Det finns många researrangörer som erbjuder paketresor där priset kan bli betydligt högre om man inte är uppmärksam.

Det finns många flygbolag som flyger med direktflyg till Berlin och det brukar inte vara några problem att hitta flyg från de större Skandinaviska flygplatserna direkt till Berlin. Är man ute i god tid går det att få tag i flygbiljetter för under tusenlappen. Bland annat SAS och Norwegian har direktflyg till Berlin.

Det bästa sättet att få en bra överblick över flygresor och priser är att jämföra priser på någon av alla de webbplatser som finns för prisjämförelse.
Här visas ett urval av prisjämförelse siter:
MrJet.se | Supersaver