Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Museum für Naturkunde i Berlin

Museum für Naturkunde i Berlin är ett av världens äldsta och största naturhistoriska museer. Det ligger i hjärtat av Berlin och har en samling på mer än 30 miljoner föremål och artefakter. Museet är hem till ett brett utbud av utställningar, inklusive fossil, mineraler och exemplar av växter och djur från hela världen.

En av de mest populära utställningarna på museet är de gigantiska dinosauriebenen, som tillhör en Brachiosaurus från den mittersta triasperioden. Benen är imponerande 12 meter långa och är en av de mest detaljerade och välbevarade fossil som någonsin hittats. Besökare kan också se en mängd andra fossil, inklusive skelett från olika typer av dinosaurier, ammoniter och trilobiter.

Museum für Naturkunde är också hem till en rad interaktiva utställningar, där besökare kan lära sig mer om olika ämnen inom naturvetenskapen. Det finns utställningar om evolutionen, biologi, geologi och mycket mer. Museet har också en unik samling av mineraler och ädelstenar, inklusive diamanter, rubiner och smaragder.

Utöver dessa utställningar är museet också hem till Humboldt Forum, ett forsknings- och utställningscenter som fokuserar på kulturell och naturhistorisk forskning. Här kan besökare delta i olika aktiviteter och lära sig mer om historien och kulturen i Berlin och Tyskland.

Museum für Naturkunde är ett populärt besöksmål för besökare i Berlin som framförallt är känt för sin omfattande samling och interaktiva utställningar.

Inträdesbiljetter till Naturkunde finns att förköpa här