Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Halvdagsrundtur till fots i Berlin

Följ med på en lärorik stadspromenad som ger dig en rejäl inblick i Berlins historia från 1920-talet fram till dagens Berlin.

Denna rundtur till fots med små grupper inleds med att guiden berättar om hur Berlin bildades. Ni promenerar längs den kända Unter den Linden och passerar universitet och operahuset innan ni får se var de nazistiska studenterna brände böcker i maj 1933.

Turen tar er också till Neue Wache (krigsmonument) och stadsbiblioteket där Albert Einstein arbetade en gång i tiden. Ni får se den kända huvudgatan Friedrichstrasse som en gång i tiden låg utanför Berlin men som nu blivit en luxuös shoppinggata.

Efter att ha promenerat igenom Brandenburger Tor och sett Reichtag passerar ni det nya förintelseminnet och besöker platsen där Hitlers bunker låg. Ni besöker den moderna Potsdamer Platz och får se var nazisternas SS och Gestapo högkvarter låg.

Ni går vidare längs Berlinmuren och får beskrivet hur uppbyggnaden av muren gick till. Turen slutar vid Gendarmenmarkt i närheten av Checkpoint Charlie.

Turen genomförs två gånger om dagen (morgon och eftermiddag) i små grupper med personlig service och den lokala guiden pratar engelska.

Läs mer/boka sightseeing halvdag i Berlin här >>