Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Sevärdheter i berlin

Berlin är en stad som är full av sevärdheter. Trots att staden fick utstå tunga bombningar under andra världskriget har flera äldre byggnadsverk klarat sig eller restaurerats till sitt ursprung. En hel del sevärdheter har uppstått efter andra världskrigets slut och är av modernare snitt.

Berlin har verkligen en händelserik och spännande historia bland annat på grund av att staden var delad mellan öst- och västblocken under lång tid. Många av stadens sevärdheter återspeglar historiska händelser från denna tid.

Många av sevärdheterna ligger centralt i Berlin och det går bra att förflytta sig till fots mellan de olika attraktionerna. I de fall som avstånden blir lite längre fungerar i regel U-bahn och S-Bahn utmärkt som transportmedel. Med ett Berlin Pass går det enkelt att förflytta sig mellan stadsdelarna i Berlin.

I denna reseguide över Berlin försöker vi lyfta fram en del av alla de kända sevärdheterna som staden har att erbjuda. För de besökare som vill uppleva så mycket som möjligt i staden under en kortare vistelse kan det vara idé att följa med på någon av de sightseeingturer som finns i staden. Till exempel hop on/off bussarna i Berlin.
Läs mer om vilka övriga möjligheter det finns till guidade turer i Berlin här >>

Området kring den stora paradgatan Unter den Linden hör till de mest attraktiva i Berlin då staden har sin högsta koncentration av historiska byggnader i detta område. Museuminsel utgör Berlins historiska vagga då de första bopålarna sattes här i början av 1200-talet. Här ligger bland annat den stora katedralen Berliner Dom och en imponerande samling av museer. I stadsdelen Mitte finns också spår av Berlins tidiga historia och området bjuder bland annat på fina huslängor och gränder.