Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Shopping i Berlin

Shopping i Berlin är verkligen attraktivt för den shoppingsugne turisten.

Med ett köpcentrum i varje distrikt med vardera stort urval av varor, är Berlin ett ställe där man kan hitta nästan allt, det är bara till att leta. De populäraste platserna är Kurfürstendamm och Friedrichstrasse, men även mindre affärer i Wedding, Friedrichshain, Schöneberg och vid Tiergarten är väl värda ett besök.

Små butiker som säljer extravaganta kläder i berlinsk stil finns lite varstans och kan dyka upp på gårdar här och var. De stora klädvaruhusen erbjuder det allra senaste ur det europeiska modet.

Tidiga lördagsmorgnar är ofta den bästa tiden för att besöka någon av stadens marknader. De mest populära och färgstarka marknaderna finns på Museuminsel och i Tiergarten.

De flesta affärerna håller öppet måndag till fredag från 10.00 till 20.00, och 10.00 till 16.00 på lördagar. De stora varuhusen öppnar i regel ännu tidigare medan mindre butiker kan ha betydligt kortare öppetider.

Kaufhaus Des Westens (KaDeWe), vid Kurfürstendamm, är det största och bästa varuhuset i Berlin. KaDeWe är även Europas näst största varuhus efter Harrods i London. Här säljs produkter av högsta kvalitet i luxuösa lokaler där praktiskt taget allt man behöver finns att köpa. Varuhuset Galeries Lafayette på Friedrichstrasse är en plats som påminner om shoppingen i Paris. Ett annat omtyckt varuhus, dock ej lika stort, är Wertheim som ligger på Kurfürstendamm.

I stort sett i varje distrikt i Berlin finns det goda möjligheter till shopping. Ofta är köpcentren byggda i närheten av stationerna vilket är praktiskt. Bland annat Potzdamer Platz Arkaden som byggdes 1998 är ett populärt köpcentrum och besöks av tusentals turister varje dag.