Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Teater i Berlin

Tack vare Reinhardt och Brecht blev Berlin ett landmärke på den europeiska teaterscenen under 1920-talet, vilket märks av än idag.

Under nazitiden mördades många människor som arbetade inom teatern medan andra lyckades emigrera när scenen blev en del av propagandamaskinen. Efter andra världskriget spreds en pånyttfödelse genom Berlins teater och i hjärtat av denna stod Brecht och hans Berliner Ensemble.

Efter Berlinmurens tillkomst fördubblades antalet teaterlokaler eftersom både Öst- och Västberlin började bygga egna teatrar. Dock ledde de ekonomiska svårigheter som Berlin hamnade i efter Tysklands återförening till att ett antal teatrar tvingades lägga ner.

Teatersäsongen varar från september till juli med en höjdpunkt i maj under Berliner Theatertreffen då många tyska teatergrupper bjuds in för att sätta upp sina pjäser.

Teaterrepertoaren publiceras i nöjesguiderna Tip och Zitty och visas på gula affischer i U-Bahnstationer och andra platser i Berlin.

Teater i hög klass får man på Deutsches Theater där det erbjuds en varierad repertoar med professionella uppsättningar. På Volksbühne visas spännande föreställningar av klassiska pjäser i modern tappning. Bland stadens musikalteatrar är Friedrichstadtpalats den kanske mest kända som sätter upp både nya som klassiska musikaler.

Viator säljer ofta biljetter till shower och operor i Berlin >>