Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Nattliv i Berlin

Nattlivet i Berlin är vida känt som ett av de hetaste i hela Europa. Det påstås att Berlin är staden som vaknar på natten och för den turist som vill uppleva ett rikt nattliv är Berlin ett perfekt resmål.

I Berlin finns något för alla som vill ha någon form av nöje i nattlivet, speciellt för de som tycker om techno, electro, house och att vara ute ända till nästa förmiddag då många av stadens klubbar och barer har öppet ända tills solen går upp.

Under sommarmånaderna ställer många barer och restauranger ut sina bord och områden kring Unter den Linden, Kurfürstendamm, Kreuzberg och i synnerhet Prenzlauer Berg förvandlas till en stor social arena. Staden kommer till sin rätt under kvällstid när alla klubbar, nattöppna kaféer och cocktailbarer gör det möjligt att dans till gryningen.

Berlin har många centrum för sitt nattliv, alla med skiftande karaktär. Prenzlauer Berg är bäst för den som gillar konventionella barer, kaféer och klubbar, medan Friedrichshain är mer exklusivt. Kreuzberg har en pulserande gayscen och Mittedistriktet erbjuder en blandning med Operahuset och klassisk teater omgivet av livliga och billiga barer.

Att tänka på är att på vardagar slutar U-bahntågen att gå omkring klockan 01.00. Men bussar och spårvagnar fortsätter att gå och på helgerna fortsätter vissa av U-bahnlinjerna också att gå nattetid.