Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Weekendresa Berlin

Berlin är ett perfekt resmål för den som funderar på att bege sig iväg på en weekendresa. Berlin är en stad som är full av sevärdheter och aktiviteter för dess besökare, och det är många resenärer som planerar in weekendresor till Berlin årligen.

Flygtiden till Berlin är på mellan en och en och en halv timme och därmed får man mycket tid att spendera i staden om man åker iväg över en weekend. Eftersom det finns många flygbolag som trafikerar Berlins flygplatser finns det goda möjligheter att hitta flygbiljetter som passar till ett överkomligt pris. Berlin har gott om hotell och det brukar aldrig vara några problem att hitta lediga rum.

Många av stadens mest berömda sevärdheter ligger samlade centralt i Berlin och det behöver inte ta så lång tid att förflytta sig mellan sevärdheterna. Med ett Berlin Pass kan man transportera sig enkelt och smidigt med alla Berlins olika färdmedel. Jämfört med många andra städer i Europa är det prisvärt med en helg i Berlin.

Om du funderar på att bege dig på en weekendresa till Berlin kan det vara bra att planera besöket i förväg för att hinna med så mycket som möjligt under ditt besök i staden. Det är såklart smidigt att hitta ett hotell i centrala delarna av Berlin då transporterna blir kortare, men med tanke på den väl utvecklade kollektivtrafiken som finns i Berlin (U-Bahn, S-Bahn och bussar) så är det väldigt smidigt att transportera sig mellan de olika stadsdelarna i Berlin. Således kan man vid en weekendresa till Berlin försöka hitta ett billigare hotell en bit utanför de mest centrala delarna av staden, bara det finns en U-Bahnstation i närheten.

Det finns flera olika researrangörer som säljer färdiga weekendpaket till Berlin. I regel är det billigare ju tidigare du är ute och bokar din resa, men en weekendresa till Berlin, inklusive flyg och hotell brukar kosta från 1500 kronor och uppåt per person.

MrJet och Travelstart har weekendpaket till Berlin.
Om du inte bokar hotell tillsammans med flyget har Hotels.com massor av hotell i Berlin att välja på.