Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Schloss Charlottenburg i Berlin

Schloss Charlottenburg är det största palatset i Berlin och det enda kvarvarande kungliga residenset från familjen Hohenzollern.

Slottet var tänkt som sommarresidens åt Sophie Charlotte, kurfursten Fredrik II:s hustru. Byggnaden började byggas under 1695 efter ritningar av Johann Arnold Nering.

Mellan 1701 och 1713 utvidgades slottet av svensken Eosander von Göthe som krönte det med en kupol och lade till orangeriflygeln. Fredrik den store gjorde ytterligare tillbyggnader och lade till en flygel i öster mellan 1740 och 1746.

Under andra världskriget fick Schloss Charlottenburg stora skador som senare återställdes och den forna elegansen har restaurerats. Samlingen rikt utsmyckad interiör är unik och oöverträffad i dagens Berlin och anses vara en av stadens främsta sevärdheter.

Bottenvåningen i huvudbyggnaden måste besökas med en guidad visning, men övervåningen som innehåller orientaliskt porslin och rokokomålningar kan besökas på egen hand.

Viator.com erbjuder förköp av biljetter där deltagare får möjlighet att tillbringa kvällen på Charlottenburgs slott, där middag, en självguidad slottsrundtur och en konsert med Berliner Residenz Orchester ingår.

Omkring slottet ligger den väldiga kungliga parken med sina plydligt lagda grusstigar, vilken blivit en favoritplats för promenader bland berlinare och turister. Parken innehåller bland annat en barockträdgård i fransk stil och en anlagd park i engelsk stil. Vidare innehåller parken ett kungligt mausoleum och sommarhus som använts som tepaviljong med mera.

Hotell nära Schloss Charlottenburg >>