Weekendpaket Berlin
* MrJet
* Travelstart

Pergamonmuseet i Berlin

Pergamonmuseet är det nyaste tillskottet av museer på Museuminsel. Det byggdes mellan 1912 och 1930 och är en av Berlins främsta sevärdheter och besöks av mängder av turister dagligen.

Pergamonmuseet innehåller en av världens mest berömda samlingar av antika föremål. Samlingarnas rikedom bygger på de storskaliga utgrävningar som företogs av tyska arkeologer vid det förra seklet.

Byggnaden hör till de första i Europa som specialritades för att hysa stora arkitekturutställningar. Museet byggdes efter ritningar av Alfred Messel coh Ludwig Hoffmann och uppkallades efter det berömda Pergamonaltaret som intar museets främsta plats i den stora salen.

I Pergamonmuseet finns tre fristående museer: Museet för antika föremål (grekiska och romerska), Museet för antika föremål från Främre Orienten och Museet för islamisk konst. Alla föremål är resultatet av intensiva arkeologiska utgrävningar i Främre och Mellersta Östern utförda av tyska expeditioner i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Bland museets mest kända utställningsobjekt finns Pergamonaltaret, torgporten från Miletos, den blå Ishtarporten från Babylon.

Det går att förköpa biljetter till Pergamonmuseet för den som vill undvika eventuella köer på plats.

Hotell nära Pergamonmuseet >>